Završen kongres svjetskog ASSITEJ-a, izabrano novo vodstvo, Ivica Šimić postao počasni član.

Na kongresu Assitej-a koji se održao od 23.-31.svibnja 2014. u Warsavi, Poljska, izabrano je novo vodstvo asocijacije. Yvete Hardie ponovno je izabrana za predsjednicu, a dužnost Glavne tajnice u naredne tri godine vršit će Marisa Gimenes Cacho iz Mexica. Naš Ivica Šimić nakon tri mandata u kojima je bio član Izvršnog odbora , i dva mandata na funkciji Glavnog tajnika svjetskog Assitej-a, postao je počasnim članom ove velike organizacije kazališta za djecu i mlade koju čine članovi iz više od 80 zemalja svijeta.

U Izvršni odbor izabrani su: Daniel Fernandez iz Argentine, Sue Giles iz Australije, François Fogel iz Francuske, Stefan Fischer-Fels iz Njemačke, Vigdís Jakobsdóttir sa Islanda, Imran Khan iz Indije, Adi Beeri iz Izraela, Roberto Frabetti iz Italije (ujedno i kao blagajnik), Asaya Fujita iz Japana, Diana Kržanić Tepavac iz Srbije te Nina Hajiyianni iz Velike Britanije.

Predstavnici Hrvatskog centra Assitej na kongresu bili su Romano Bogdan, predsjednik i članovi Upravnog odbora Miran Hajoš i Leo Vukelić. Nastavljeno je razvijanje suradnje unutar regionalne mreže ASSITEJ-a. Slijedeći će radni sastanak mreže biti u sklopu Susreta Hrvatskog centra Assitej u Čakovcu u listopadu 2014. na koji su pozvani predstavnici Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske, Srbije I Bosne i Hercegovine.