Završen drugi dio 10. susreta HC Assitej

U Sisku je 21.05.2008. završen drugi dio 10. Susreta Hrvatskog centra ASSITEJ Sisačka publika mogla je uživati u predstavama profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ kao i u predstavama na 10.Međunarodnom dječjem festivalu MASLAČAK u sklopu kojeg se održao Susret HC ASSITEJ.
U tri dana susreta djeca iz, Zagreba, Rijeke, Osijeka, Šibenika, Hvara igrala su se, družila i veselila obilježavajući tako Međunarodni dan kazališta z djecu i mlade koji se slavi 20-og ožujka. Mi smo ga ove godine proslavili u Sisku.
Žiri u sastavu : Jasmin Novljaković,(predsjednik), Almira Štifanić, I Narcisa Bošnjak donio je jednoglasnu odluku da se nagrada “Zvjezdana Ladika” za najbolje profesionalno vođenu predstavu Hrvatskog centra ASSITEJ dodijeli voditeljici DRAMSKOG STUDIJA HVAR, Dolores Kolumbić, za rad na predstavi “LJUBA IVANOVA”.

Svi elementi predstave (glazba, dramaturgija, kostimi, scenografija I koreografija) stilski ujednačeni, predstava je dramaturški jasno koncipirana I suvremenog promišljanja. Visoka kvaliteta izvedbe rezultat je izuzetno kvalitetnog pedagškog rada. Posebno treba pohvaliti povezanost usmenih narodnih pjesama u cijeloviti dramaturški izraz te izuzetno emotivno izraženu interpretaciju mladih izvođača koja se temelji na arhaičnom jeziku hrvatskog priobalja, a koja zahvaljujući svemu gore navedenom postaje bliska I zanimljiva I današnjem mladom gledatelju.