Proslava Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej

Slogan  kampanje  Svjetskog Assitej-a  za razdoblje 2012-2014 je «Povedite danas dijete u kazalište». smatrajući  poruku jasnom i jednostavnom potiče  da je široko i inventivno koristimo iduće tri godine. To je poziv roditeljima, bakama i djedovima i starateljima da djecu o kojima brinu 20. ožujka povedu u kazalište.

Hrvatski centar Assitej  proslaviti će  svoj dan , Svjetski dan kazališta za djecu i mlade u  Splitu

20 .03.2012. Sudjelovati  će  i u  proslavi Svjetskog dana lutkarstva  koji obilježava Hrvatski centar UNIMA, 21.03.2102.

Pismo  Yvette Hardie, predsjednice Assitej-a i poruku Suzanne Lebeau povodom Svjetskog dana kazališta za djecu  pročitati će se  u svim kazalištima, članovima Hrvatskog centra Assitej prije početka predstava 20 ožujka 2012.

Ove godine hrvatska je  poruka uglazbljena. Autor  teksta je  Đorđe Đukić  autor glazbe  Ivica Murat, a u izvedbi  DJK  B.Mihaljevića u Osijeku. Uvodni tekst napisala je ravnateljica  Jasminka  Mesarić.

Na proslavi će. biti  dodijeljene nagrade nagrađenima  na 14. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ 2011.  i  nagrada “Zvjezdana Ladika”  na 13. Susretu profesionalno vođenih  kazališta za djecu i mlade u Sisku.

 

Hrvatska poruka

01 – ZAJEDNO (mp3)

03 – FINAL TIKA TAKA (mp3)

_______________________________________

PISMO PREDSJEDNICE – YVETTE HARDIE (pdf)

PORUKA Suzanne Lebeau (pdf)