Nagrade na 20. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej-a.

Proglašenjem nagrada u petak navečer zatvoren je ovogodišnji dvadeseti po redu Susret ASSITEJ-a u Čakovcu. 

Brojna  čakovečka publika uživala je u  predstavama kazališta za djecu i mlade  iz čitave Hrvatske  od 16. do 20. listopada 2017. Po izboru selektorice Katarine Kolega koja je odabrala 10 predstava, stručni žiri u sastavu Petra Mrduljaš Doležal, dramaturginja, Olja Lozica,,redateljica i Dario Harjaček, redatelj dodijelio je nagrade  najuspješnijim predstavama u više kategorija: 

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeluje se predstavi S RAZLOGOM Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT Zagreb.

 1. Nagrada za scensku glazbu dodjeljuje se VLATKU PANIĆU za predstavu MUKA MALOG VUKA Male scene Zagreb.

 

 1. Nagrada za scenografiju i kostimografiju dodjeljuje se ZDENKI LACINI za predstavu BIJELI JELEN Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

 

 1. Nagrada za oblikovanje svjetla dodjeluje se IGORU ELEKU I TAMARI KUČINOVIĆ za predstavu Bijeli jelen Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.
 2. Dodjeljuju se dvije ravnopravne nagrade za kolektivno glumačko ostvarenje:
 • ansamblu predstave U ZVIJEZDE Gradskog kazališta lutaka Split
 • ansamblu predstave PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA Kazališne družine Pinklec Čakovec.

 

 1. Nagrada za glumačko ostvarenje dodjeljuje se LUCIJI BARIŠIĆ za izvrsnu izvedbu u predstavi MUKA MALOG VUKA Male scene Zagreb.

 

 1. Nagrada za glumačko ostvarenje dodjeljuje se ZLATKU VICIĆU za ulogu u predstavi WANDA LAVANDA Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

 

 1. Nagrada za izvedbeni tekst dodjeljuje se autorskom timu predstave S RAZLOGOM Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT Zagreb.

 

 1. Nagrada za dramaturgiju dodjeljuje se JELENI KOVAČIĆ za predstavu PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA Kazališne družine Pinklec Čakovec.

 

 1. Nagrada za režiju dodjeljuje se MORANI DOLENC za predstavu S RAZLOGOM Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT Zagreb te ANICI TOMIĆ za predstavu PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA Kazališne družine Pinklec Čakovec.

 

 1. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeluje se predstavi S RAZLOGOM Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT Zagreb.

 

ČESTITAMO NAGRAĐENIMA!!!