Kijimuna Festa/ASSITEJ International Meeting, prvi Međunarodni susret ASSITEJa u Okinawi.

Predsjednik  HC ASSITEJa Romano Bogdan  sudjelovati će na susretu ASSITEJa  i Kijimuna festivalu   koji će se održati u Okinawi od 28. srpnja –  05. kolovoza 2012.

 

Osim,  Romana Bogdana na Kijimuna festivalu, Hrvatsku će zastupati kazalište Mala scena, član HC ASSITEJa, s autorskom predstavom Ivice Šimića “Baukač“,

Ivica Šimić Glavni tajnik ASSITEJa  će sudjelovati kao panelist i na nekoliko simpozija i okruglih stolova, od kojih je svakako najvažniji onaj o “Ulozi kazališta za djecu i mlade u izgradnji mira.”  ( “THE ROLE OF THEATRE FOR CHILDREN AND YOUNG PEOPLE IN PEACE-BUILDING” http://www.asim.kijimuna-festa.org/70-peace-bulding.php)

U programu festivala, bit će prikazana i predstava Superheroj, koju je u režirao Ivica Šimić, a u kojoj igra i Dražen Čuček.  Predstava je proizvod trogodišnjeg projekta PATCHWORK FAMILY (http://www.theatre-epicentre.org/naslovna/patchwork-family.aspx   http://patchwork-family.theatre-epicentre.org/project), projekta suradnje kazališta i festivala iz Japana (Kijimuna Festa), Koreje (Joyful Theatre), Hong Konga (Mingri Theatre), Taiwana (Song Song Song Theatre, Taipei), Kine (Peking Opera), Rusije (TYZ Ekaterinburg), Austrije (DschungelWien) i Hrvatske (Kazalište Mala scena).

Kijimuna Festa organizirat će i ART MARKET na kojem će biti moguće pokazati i prezentirati  hrvatska kazališta.