Dodijeljene nagrade na 14. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ

U Čakovcu je 21.10. 2011. završen 14. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej-a. Brojna čakovečka publika uživala je u  četrnaest  predstava profesionalnih kazališta iz čitave  Hrvatske.

Stručni  žiri u sastavu: Narcisa Bošnjak, Kim Cuculić i Jelena Kovačić dodjelio je nagrade u više kategorija:

 

NAGRADE:

1. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje  se ravnopravno predstavama:   “Mala djeca, veliki ljudi”  Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba i predstavi “Ružno pače” Zagrebačkog kazališta mladih.

  

2. Nagrada za najbolju režiju dodjeljuje se  Oliveru Frljiću za režije predstava “Družba Pere Kvržice” Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba i “Matilda” Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.

3. Nagrada za najbolju kostimografiju dodjeljuje se Ani Savić Gecan za kostimografiju predstave “Ružno pače” Zagrebačkog kazališta mladih.

4.  Nagrada za najbolju scenografiju dodjeljuje se Tini Gverović i Benu Cainu za scenografiju predstave “Ružno pače” Zagrebačkog kazališta mladih.

5. Nagrada za najbolju scensku glazbu – Mitji Vrhovniku Smrekaru za glazbu u predstavi “Ružno pače” Zagrebačkog kazališta mladih.

6. Nagrada za najbolje oblikovanje svjetla dodjeljuje se Goranu Jurkoviću za oblikovanje svjetla u predstavi “Družba Pere Kvržice” GK Žar ptica iz Zagreba

7. Nagrada za glumačko ostvarenje  – dvije ravnopravne nagrade za žensku ulogu dodjeljuju se:

–  Nini Violić za ulogu Mame patke u predstavi “Ružno pače” Zagrebačkog kazališta mladih

–  Mariji Kolb za uloge Majke i gđice Grdobine u predstavi “Matilda” Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.

8. Nagrada za glumačko ostvarenje – dvije ravnopravne nagrade za mušku ulogu dodjeljuju se:

  Damiru Klemeniću za ulogu u predstavi “Tijelo” Gradskog kazališta Trešnja iz Zagreba

–  Bruni Kontrecu za uloge Oca i učenika u predstavi “Matilda” Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.

 

 

obrazloženje (pdf)

 

fotogalerija