8. susret kazališta za djecu i mlade ASSITEJ

Evo nas na početku prvog dijela 8. Susreta kazališta za djecu i mlade HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ ovdje u Čakovcu gdje sudjeluju profesionalna kazališta dok profesionalno vođena svoje susrete imaju u Opatiji gdje ćemo podijeliti nagrade cjelokupnih 8. Susreta, te zajednički proslaviti 20. ožujak Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade

Tako smo spojili nama dva izuzetno bitna grada Čakovec i Opatiju, a Susrete vratili u Opatiju gdje je sve i krenulo 1997. godine. U proteklih osam godina puno toga se promijenilo u samom kazalištu za djecu i mlade, ali i odnosu prema tom zasigurno najposjećjnijem segmentu kazališne umjetnosti.

Prije svega bitno nam se povećao broj članova, ali ono što je najbitnije za nas same mislim da se umjetnički nivo predstava izuzetno podigao za što su zaslužni i ovi susreti koji omogućuju cjelokupan uvid u kazalište za djecu i mlade, te razmjenu iskustava i znanja.

Ovi susreti su presjek recentne produkcije hrvatskih kazališta za djecu i mlade na kojima se može vidjeti ono najbolje iz svakog kazališta, a oni najbolji bivaju nagrađeni. Percepcija drugih prema nama još nije na onom nivou kakvom bi mi htjeli, ali je puno bolje nego što je bilo, a nadamo se da ta tendencija ima i dalje uzlaznu putanju. Ovih dana nas očekuje Izborna skupština na kojoj ćemo izabrati tko će nas voditi u naredne tri godine.

Nadam se da ste s našom ekipom bili zadovoljni, a ako niste to trebate jasno iznijeti na Skupštini tako da se sve loše stvari poprave i da se time daju smjernice onima kojima će se dati povjerenje u vođenju udruge u naredne tri godine.

A sada uživajmo u predstavama.

 

MIRAN HAJOŠ
PREDSJEDNIK HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ