16.susreti prof.vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ

16. SUSRETI PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE  HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ

BJELOVAR 31.OŽUJKA – 03.TRAVNJA 2014.

 HC ASSITEJ i Grad Bjelovar  zajednički organiziraju 16. SUSRETE PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ-a.

 Na susretima  će biti prikazano 11 najboljih,  predstava dramskih studija iz čitave Hrvatske. Stručni žiri  u sastavu Barbara Rocco glumica,  Jelena Kovačić dramaturginja i Iva Srnec redateljica dodijeliti  će nagradu “Zvjezdana Ladika” za najbolji dramsko- pedagoški rad dramskim pedagozima/redateljima. 

 1. Kazališna družina Pinklec /Dramski studio „Dada“, „Šta“
 2. DJK B. Mihaljevića u Osijeku, Dramski studio „Palčica“
 3. Dramski studio INK PULA,  Škrtac“
 4. Kazalište Virovitica, Dramski studio, „Fantastične priče“
 5. Kazalište lutaka Zadar, Dramski studio, „Šuma Striborova“
 6. ZKM, Učilište- Dramski studio, „Antigona“
 7. Dramski studio GK „Zorin dom“ Karlovac, „I u šumi toga ima“
 8. Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava, „ Sunčani grad“
 9. Dramski studio mladih HVAR, „Hvarkinje“
 10. Kazališni studio mladih  HNK u Varaždinu, „Mrtva kraljica“
 11. Dramski studio PUO Velika Gorica „Vremeplov“
 12. Gradsko kazalište Trešnja-, „Ja buka“  (profesionalna produkcija- nije u konkurenciji)

 

 DRAMSKA RADIONICA

Ukupno 20  polaznika dramskih studija u dobi od 12-16 godina  sudjelovati će  na  radionici Moć scenskog govora i afektivna snaga rečenice pod  vodstvom redateljice Marine Petković Liker  29 i 30. ožujka 2014. u Bjelovaru.

Na ovoj radionici sudionici će se upoznati s vježbama koje razvijaju govornu izražajnost te spajaju logičko i emotivno u govoru. Otkrit će kakvu snagu ima rečenica u tekstu i kako ona postaje govornom rečenicom. Osvijestit će mogućnosti scenskog govora kao komunikacijske akcije te važnost publike u procesu govorenja.

Marina Petković Liker, diplomirala fonetiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Asistentica je na katedri scenskog govora na Akademiji dramske umjetnosti, i predavačica na Učiteljskom Fakultetu u Zagrebu. Radila je kao dramski pedagog i pedagog glasa i govora u Dramskom studiju Tirena i Učilištu Zagrebačkog kazališta mladih. Režirala je dvadesetak kazališnih, plesnih i autorskih predstava.